Villanette

Blues

 Dane ogólne budynku.

Budynek biurowy wolnostojący, częściowo piętrowy, nie podpiwniczony.

W parterze zaprojektowano: 10 pokoi biurowych, pokój dyrektora, archiwum, aneks kuchenny, toalety i kotłownie. W hollu głównym znajduje się recepcja, szatnia i schody prowadzące na piętro. Na prawo od wejścia głównego zlokalizowano 5 pokoi biurowych, toalety, kotłownie i aneks kuchenny. Na lewo od hollu odchodzi korytarz prowadzący do kolejnych 5 pokoi biurowych, pokoju dyrektora i archiwum. W każdym z pokoi biurowych przewidziano max. 2 pracowników.

Na piętrze zaprojektowano salę odpraw dla pracowników.

Poziom parteru usytuowany jest 60cm powyżej poziomu terenu. Elewacja frontowa i boczna wykonana jest ze szkła i aluminium. Dodatkowym ciekawym elementem są łamacze słońca rozmieszczone w dwóch poziomach na elewacji, przewidziane jako opcja możliwa do wykorzystania w zależności od wybranego systemu fasadowego. Wagę kompletnej fasady wraz z łamaczami dostosować do obciążeń przyjętych w obliczeniach konstrukcyjnych.

 Zestawienie powierzchni

POWIERZCHNIA ZABUDOWY                                        379,7 m2

POWIERZCHNIA UŻYTKOWA                                        351,8 m2  

KUBATURA                                                                      1880,0 m3

 

Rzuty

Elewacje

Wizualizacje