Villanette

Malachit 2

 Wydłużona bryła domu z fantazyjnie rozrzeźbionym dachem wygląda niezwykle atrakcyjnie. Po minięciu przedsionka naszym oczom ukazuje się wspaniały widok na otwartą przestrzeń holu i dwukondygnacyjnego salonu. Hol z lewej strony łączy się z otwartą na jadalnię kuchnią, salon zaś wiedzie prosto do oranżerii, którą można otworzyć na ogród.

Dużo przeszkleń oraz widok na „zielony salon” czynią ze strefy dziennej miejsce przepełnione światłem i ciepłem. W centrum budynku znajdują się schody, które symbolicznie oddzielają reprezentacyjną część rezydencji od gospodarczej (garaż, garderoba, kotłownia) oraz łazienki i pokoju gościnnego.  Schody stanowią również granicę pomiędzy strefą dzienną, zaaranżowaną na parterze, a nocną na poddaszu. Zlokalizowano tam cztery sypialnie, w tym jedną wyposażoną w garderobę, a także dwie łazienki (jedna z sauną) i antresolę z widokiem na pokój dzienny.

Od strony ogrodu budynek posiada dodatkowe wejście do pomieszczenia, w którym przechowywany jest sprzęt ogrodowy. Wiecznie zielona oranżeria, dużo światła dzięki bogatym przeszkleniom i niczym nieskrępowana przestrzeń. Do tego bryła domu przypominająca nowoczesną rzeźbę. Do tak zaprojektowanego miejsca wraca się z prawdziwą ochotą.

 

Powierzchnie:

użytkowa 263,27 m² + garaż 36,40 m²

PARTER 182,95 m 2

PODDASZE 116,72 m 2

Powierzchnia zabudowy: 249,12 m 2

Kubatura: 1520 m 3

Kąt nachylenia dachu: 40°

 

Rzuty

Elewacje

Wizualizacje

Realizacje